Kto zdrowo je, ten długo żyje”- pod takim hasłem przedszkolaki z każdej grupy realizowały blok tematyczny o warzywach i owocach. Wszystkie dzieci dobrze wiedzą że warzywa i owoce są doskonałym źródłem witamin i cennych składników. W trakcie zajęć nasi milusińscy kształtowali umiejętności kulinarne oraz poznali zasady prawidłowego odżywiania się. Ponad to współpracowały w grupie, czerpiąc radość ze wspólnego przygotowywania potraw. Wszyscy pełni zainteresowania i ciekawości przystąpili do mycia owoców i warzyw. Z radością i zaangażowaniem rozpoczęli pracę. Pod czujnym okiem wychowawców mali kucharze kroili warzywa i owoce, pamiętając o bezpiecznym posługiwaniu się nożykiem. Jednak najprzyjemniejszym momentem była degustacja przygotowanych soków, surówek czy sałatek. Okazało się, że nawet grupowe niejadki z apetytem pałaszowały samodzielnie wykonane potrawy . Było naprawdę pysznie, a przede wszystkim zdrowo.

 

Skip to content